/ ОД на МВР-Бургас
Голям интерес сред абитуриенти от Профилираната гимназия за чужди езици „Васил Левски” в Бургас предизвика лекцията на тема „Наркотици - видове, въздействие върху човешкия организъм и наказателна отговорност”. Това беше първа за учебната 2019 година среща на магистрат, полицай и ученици.
 
Шестокласници вече знаят как се дава първа помощ

В дискусията участваха и заместник-административният ръководител на Бургаска апелативна прокуратура - Йовита Григорова и старши инспектор Христо Грудов - началник група „Наркотици” към отдел „Криминална полиция” при Областна дирекция на МВР-Бургас.
 
Повече занимания на открито за децата

Прокурор Григорова запозна подрастващите с видовете наркотици и опасните последици от употребата им, наблягайки на факта, че целевата група на наркодилърите са именно те - млади хора, разполагащи с финансови средства и трупащи опит на принципа „проба - грешка”.
 
Старши инспектор Грудов разказа за синтетичните наркотици, марихуаната, разпространението на т.нар. „друсан чай”, при който истинския чай се дообработва с канабоиди. За производството на метамфетамини той обясни, че става в домашни лаборатории, което е много опасно за здравето и живота.