Четиринайсетгодишната Милена Николова влезе в историята на бургаския бокс като първата шампионка в клуб „Победа Черноморец”, излъчил десетки имена в този вид спорт. Тя спечели купата на България в категорията до 52 кг.  от Държавното лично отборно първенство, предаде NOVA.

Аз започнах на 5 години. Минаха 4 години  в лека атлетика, след което трябваше да се пренасоча в друг спорт, защото нещата не се получиха и опитах баскетбол,  но не се получи също. Груповите спортове не ми се отдават”, разказа Милена Николова.

Само след два месеца, тя навършва 15 години. За скромната си възраст е спечелила десетки медали по лека атлетика в дисциплината  дълъг скок и четири медала по бокс. Учи в професионалната гимназия по романски езици „Георги Стойков Раковски”.  Както в спорта, така и в училище,  се справя отлично, сподели класната й.

Изключителен фин човек. Направи ми впечатление, че е много мила, много нежна, нищо общо нямаща с представата за един боксьор. Много успешно се представя и по френски. Представи се блестящо и на Олимпиадата по френски, което за нас е голяма гордост”, разказа Елка Калоянова.