100 деца в Маринка отбелязват стогодишнината на училището
100 деца в Маринка отбелязват стогодишнината на училището / netinfo
100 деца в Маринка отбелязват стогодишнината на училището
48072
100 деца в Маринка отбелязват стогодишнината на училището
  • 100 деца в Маринка отбелязват стогодишнината на училището

Училището, в което са учили четирима от най-добрите ни спортисти като Никола Станчев, Слави Иванов, Христо Сотиров и Николай Минков днес навърши сто години. ОУ „Христо Ботев" в село Маринка, където се обучават близо 100 деца посрещна празника напълно обновено и ремонтирано.


Въпреки, че школото носи името на поета и революционер Христо Ботев в него най-силно се изявяват борците, твърди неговият директор Ивайло Марков. Възпитаниците му са носители на редица спортни отличия. За сметка на тях ученичките, по повод празника доказаха уменията си на моделиери и манекени в едно еко ревю.


Според директора на този средищното училище стабилния капацитет и добрата подготовка се дължат най-вече на квалифицираните кадри, разнообразните извънкласни форми и целодневното обучение за децата от съседните селища.


Повече за любопитната история на вековното училище, което през годините се е помещавало дори в стара кръчма и за настоящите методи за развитието му, чуйте в звуковия файл от директора на ОУ „Христо Ботев"  Ивайло Марков: