Златен кестен
Златен кестен / Снимка: Община Петрич
Готова е програмата за Международния музикален фестивал  „Златен кестен” в Петрич. Музикалното събитие ще се проведе на 22 и 23 септември на открита сцена на градския площад от 20.00 часа.

В конкурса за нова популярна песен ще се състезават изпълнители от шест държави – България, Гърция , Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора. Конкурсната част е в първата фестивална вечер, награждаването на следващия ден – 23-ти септември. Изпълненията ще оценява жури в състав: Красимир Гюлмезов – композитор, Петко Петков – ръководител на група „Трамвай №5”, Григор Копов – композитор от Македония, Илияна Попова – зам.кмет „Хуманитарни дейности” на община Петрич и представител на национална електронна медия.

Гостуващите изпълнители в тазгодишното издание на фестивала „Златен кестен” ще бъдат едни от най-популярните звезди на българската поп музика – Стивън Ачикор,  100 кила , ТИТА и Гери Никол. Организатори на Международния музикален фестивал „Златен кестен” са Община Петрич и читалище „Братя Миладинови - 1914”.