Жалби срещу главен архитект, съпруга на червен съветник
Жалби срещу главен архитект, съпруга на червен съветник / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
Жалби срещу главен архитект, съпруга на червен съветник
49407
Жалби срещу главен архитект, съпруга на червен съветник
  • Жалби срещу главен архитект, съпруга на червен съветник

По време на открита приемна, проведена по инициатива на народния представител от ГЕРБ Георги Андонов, повече от 50 жители на Гоце Делчев и общината изложиха  проблемите си пред началника на РДНСК - Благоевград Васил Точев.

"Голяма част от поставените проблеми бяха свързани с нарушения на Закона за устройство на територията и забавени срокове за отговори на жалби по различни преписки, свързани с незаконно строителство. Редно е кметът на Гоце Делчев Владимир Москов да поиска от служителите в администрацията и отдел "Строителен контрол" да отстранят своевременно пропуските в работата", каза депутатът Георги Андонов.

"Хората в Гоцеделчевско са недоволни от главния архитект в общината Анушка Костадинова. Приемният й ден е само веднъж в седмицата, тъй като тя е от Благоевград", заяви Андонов.

Архитект Костадинова е съпруга на червения съветник и кандидат за кмет в Благоевград Емил Костадинов.

"Има нерешени въпроси и преписки на граждани още от 1996 година. Жителите буквално плачеха от грубо отношение към тях, от отказ на Костадинова да ги приема. Има дори случаи, в които веднъж издадено разрешение за строеж, после главният архитект сама отменя по неясни причини. Не мога да искам оставката архитект Анушка Костадинова, но ситуацията не може да остане такава", коментира депутатът от ГЕРБ.

Георги Андонов е категоричен, че за хората в общината е най-добре ще бъде да се назначи за главен архитект специалист от Гоце Делчев, а не някой да пътува от Благоевград, каквато е ситуацията в момента. Андонов ще настоява да се извършат сериозни промени в отдел "Строителен контрол".

Още от депутата Георги Андонов чуйте в звуковия файл