Завърши кампанията „Стани независим, бъди свободен“
Завърши кампанията „Стани независим, бъди свободен“ / Снимка: Община Банско
С колопоход в Сандански под мотото „Не на наркотиците” и открит урок по латино танци завърши кампанията „Стани независим, бъди свободен“. В спортната проява участие взеха деца от Сандански и съседни общини. 

Завърши кампанията Стани независим, бъди свободен
Снимка: Община Банско

В спортната проява се включиха около 100 деца от всички училища на територията на община Сандански, а трасето, дълго 8 км, бе очертано в рамките на град Сандански. Специални гости на спортното събитие бяха Йорг Щренгер - организатор на Пробег на мира и Олаф Лудвиг - олимпийски шампион по колоездене на шосе от  игрите в Сеул през 1988 година, както и световен шампион на шосе през 1981 год. На финала на колопохода небеизвестният Памбос Агапиу и неговите танцьори подариха на децата и техните родители открит урок по салса, танго и меренге. Организаторите предоставиха  на децата една чудесна и по-различна алтернатива на спорт, тъй като танците са едновременно забавни и натоварващи.
 
Проведената кампания бе насочена към подрастващите, като включваше поредица от активности за превенция на зависимостите.

Завърши кампанията Стани независим, бъди свободен
Снимка: Община Банско

„Стани независим, бъди свободен” започна от Банско и обхвана най-големите летни събития в курорта – турнето „One Love“и Лятна Филмомания под звездите през месец юли; Международният джаз фестивал през август, организиран бе първият турнир по тенис на корт в гр. Банско, колопохода под наслов „Не на наркотиците” в гр. Сандански, и  завърши с открит урок по латино танци и танцово шоу. Екипът на СНЦ „Тенис Клуб Еделвайс”, работи по проекта „Стани незавсим, бъди свободен” в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Община Банско и Община Сандански, Направление „Информирай младите“, Тема: „Информирай младите за различните форми на зависимост“.