И в Благоевград затвориха нощните заведения. Забраната да приемат посетители важи за две седмици. В болниците в областта са забранени плановите операции, а в Гоце Делчев и Якоруда е в сила вечерен час за непълнолетните. Въпреки това и днес Благоевград е сред областите с най-много новозаразени, съобщава NOVA

"Единодушно от членовете на щаба беше взето решение да бъдат преустановени посещенията в дискотеки, нощни заведения на територията на областта в рамките на 14 дни", каза Бисер Михайлов от Областния кризисен щаб.

Ръководствата на дискотеките и барове в Благоевград масово отказаха да коментират новата забрана, но посочиха, че затварянето ще е пагубно за бизнеса им. Според младите хора обаче решението на областния щаб изглежда логично.

А междувременно най-натоварени продължават да са болниците в Сандански и Гоце Делчев. Там свободните легла са съвсем малко, като се прави всичко възможно да няма върнати пациенти.

 "Но пак казвам процесът е динамичен, има много постъпили, но има и изписани, които освобождават легла", каза директорът на РЗИ Благоевград Калоян Калоянов.

396 проверки са извършили в последната седмица екипите на здравната инспекция. Съставени са 18 акта, като най-честото нарушение е свързано с неносене на предпазна маска на закрито обществено място и неспазване на дистанция.   
nova.bg