Запорират сметки на тютюнев бос в 27 банки
Запорират сметки на тютюнев бос в 27 банки / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Съдружниците в благоевградската фирма "Агромах" Методи Бачев и Христо Савев водят дело за пропуснати ползи срещу известния в региона тютюнев бос Милчо Янудов, в качеството му на представител на ЕТ "Проминвест - Милчо Янудов".

Пред магистратите в Районен съд - Благоевград строителните предприемачи настояват да бъдат запорирани сметките на фирмата в 27 банки, научи Дарик.

Принудителното вземане е заради неизплатени доброволно 10 000 лева. През декември 2006 година едноличният търговец Янудов закупил от "Агромах" булдозер. Сумата по издадена данъчна фактура е в размер на 30 000 лева, но задължението останало частично непогасено.

Производството срещу ЕТ "Проминвест-Милчо Янудов" е по член 389 от ГПК. Искането на Бачев и Савев за запор на банковите сметки е с цел обезпечаване на дължимата сума, съобщиха благоевградски магистрати.

"Адвокатите на дружество "Агромах" предприемат действия по завеждане на дела и принудително събиране на финансови суми срещу десетки некоректни фирми и физически лица", коментира съдружникът Методи Бачев.