Заловиха трима криминално проявени, ограбили възрастен мъж
Заловиха трима криминално проявени, ограбили възрастен мъж / netinfo

Криминалисти от районните управления в Гоце Делчев и Разлог разобличиха за часове извършители на нагъл грабеж над възрастен мъж. Сигнал за инцидента подал Л. Б. от Пазарджик. Към 16.00 ч. вчера в с. Гърмен той спрял лек автомобил и помолил пътуващите в него трима мъже да го закарат до Гоце Делчев. Приближавайки до града, в района на с. Борово, тримата отнели насилствено от възрастния мъж сумата от 150 лв. След като го ограбили, те го изхвърлили край пътя.

След получения сигнал в полицията незабавно са предприети издирвателни и заградителни действия в района. Броени часове по-късно в капана паднал първият от извършителите - 44-годишен мъж, който бил задържан в родното си село Марчево. 

В операцията по издирването се включили и полицаи Разлог, които заловили другият  грабител - 37-годишен мъж от с. Гърмен и автомобилът, с който се придвижвали тримата. Рано тази сутрин полицаи от Гоце Делчев са задържали и третият участник в грабежа - И. А. от Гърмен.

Извършителите на грабежа са задържани в Районното управление в Гоце Делчев с полицейска заповед за 24 часа. И тримата се оказали стари познайници на полицията. По случая е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.