Задържаха роднина на килъра на Изиров с 42 мастербокса цигари
Задържаха роднина на килъра на Изиров с 42 мастербокса цигари / Дарик - Благоевград, Добряна Христова
Задържаха роднина на килъра на Изиров с 42 мастербокса цигари
78043
Задържаха роднина на килъра на Изиров с 42 мастербокса цигари
  • Задържаха роднина на килъра на Изиров с 42 мастербокса цигари

42 мастербокса контрабандни цигари са заловени в автобус по линия Солун - София, обяви главният секретар на МВР Свтлозар Лазаров на пресконференция в Благоевград.

При преминаване през ГКПП Кулата, автобусът е отклонен за щателна проверка, при която са открити специално изградени тайници до вратите, където са скрити 420 000 къса цигари. Автобусът е с българска регистрация, единият от шофьорите също е българин, а вторият грък.

Контрабандната стока е установена по време на проверка на 11 февруари около 22:00 часа. Митническите служители са претърсили обстойно автобуса, след като е направило впечатление, че въпреки редовната линия, автобусът е празен.

В хода на разследването е установено, че българският шофьор е близък роднина на един от обвинените в убийство на петричкия хотелиер Орхан Изиров . Транспортната фирма е регистрирана в Сандански, поясниха още от полицията.

"При извършено претърсване в къщата на българския шофьор е намерен 0.5 кг сух канабис и около 200 литра нафта. Фактът, че при обиска на апартамента на двамата, уличени в убийството на Изиров , беше намерено също голямо количество канабис, говори, че едно от основните занимания на тази фамилия е търговията с наркотици", каза директорът на ОД МВР - Благоевград Васил Митов.

В звуковия файл Васил Митов, директор на ОД МВР - Благоевград