Юрист и търговец са зам.-председатели на петричкия парламент
Юрист и търговец са зам.-председатели на петричкия парламент / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Досегашният заместник-кмет в Петрич Христо Георгиев бе избран с мнозинство в председателския съвет на петричкия парламент. Юристът Георгиев ще кове законите в общината заедно с известния търговец и лидер на БСД Розалин Хаджиев. За тях гласуваха по време на първа сесия общинските съветници в южния град.

ОбС-Петрич прие нов правилник за работа през настоящия мандат и утвърди председателите и членовете на 10 постоянни комисии. Изненадващо до скандали и разногласия, присъщи за южните съветници, не се стигна.

За председател на Общинската комисия по образование и вероизповедания бе избран Благой Калъпсъзов - лидер на ВМРО "Национален идеал за единство". Комисията по евроинтеграция, инвестиции и местно самоуправление оглави земеделецът Георги Зарков.

Евгени Петров, който е от социалдемократите на Розалин Хаджиев, стана шеф на Комисия за контрол над ОбС и жалби на граждани. Веселин Бисерински от ГЕРБ бе утвърден за председател на Комисия по териториално-селищно устройство и екология.

Елвира Юзирова от БСД ще следи за приватизацията и следприватизационния контрол в петричкия парламент. За шеф на Общинска собственост бе избран Велко Велев от ГЕРБ.

Комисията по горско стопанство и земеделие води Валери Голчев. За общинското здравеопазване ще отговаря д-р Христо Френгов.

Росен Стоянов от ПП Лидер стана председател на Общинската комисия по култура и спорт. Колегата му в ОбС Васил Божанин от СДС ще осъществява контрол над общинските дружества в Петричко.