Юношите на Пирин и Локомотив Пловдив не се победиха
Юношите на Пирин и Локомотив Пловдив не се победиха / © Guliver/Getty Images

„Пирин“ и „Локомотив“ Пловдив направиха 1:1 в пряк мач за оставане в елитната група до 19 години. Гостите от Пловдив се нуждаеха само от победа и започнаха много силно мача, но гол на Петър Христов още в 7-та минута ги попари.

С гол на Георги Чукалов, който преди дни игра за мъжкия отбор срещу „Пирин“, „смърфовете“ изравниха в 20-та минута за 1:1.

След това попадение мачът стана много нервен, а работа имаше дори за дежурния делегат Георги Димитров – Джеки.

Благоевградчани могат да съжаляват повече за пропуснатата победа, тъй като удариха три греди в мача. Самият двубой в последните 15 минути бе двуостър, но в крайна сметка „орлетата“ запазиха ценното 1:1.

Много силен мач за „Пирин“ направиха братята Радослав и Боби Урдарски, както и нападателите Петър Христов и Кирил Грозданов.

Сред зрителите на мача бяха управителят на „Пирин“ Венко Попов, помощниците на Наджи Шенсой – Стефан Гошев и Добри Митов, спортно-техническият директор на „орлетата“ Иво Андонов, бившият наставник на благоевградчани Йодан Самоковлийски, бившият шеф на съдиите проф. Васил Жечев, членът на съдийската комисия доц. Валери Цветков и още куп футболни хора.

В същото време в Пловдив „Ботев“ и „Черноморец“ завършиха 1:1 и по този начин „орлетата“ и бургазлии запазиха елитния си статут, а „Локомотив“ Пловдив изпадна.