Вербуват секционни комисии за вота?
Вербуват секционни комисии за вота? / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Разследват жалба за вербуване на секционни комисии
75252
Разследват жалба за вербуване на секционни комисии
  • Разследват жалба за вербуване на секционни комисии

Сигнал за купуване на цели секционни комисии за парламентарния вот в неделя е депозиран в Районната избирателна комисия в Благоевград.

Сочи се, че участници в изборната надпревара и политически лидери от голяма партия "пазаруват" за преференциален вот.

"Не е жалба, просто сигнал, който постъпи при нас към 10.00 часа тази сутрин. Наистина се посочва, че представители на партийна централа, чиито имена и политическа принадлежност която няма да съобщя, извършват действия с определени секционни комисии в региона в своя полза. Сигналът е подаден при нас от благоевградчанина Иван Хамбарджийски, представител на благоевградски сайт и деен участник от предишни избори", каза в интервю за Дарик радио Исмет Узунов, секретар на РИК-Благаоевград.

В срок от 24 часа подадената информация за предизборна злоупотреба ще бъде разгледана и проверена по надлежния ред от Районната избирателна комисия.

"Ще има официалното ни решение по казуса на страницита на РИК, така както сме длъжни по закон да публикуваме всички резултати от депозирани жалби. Ако се докаже истинността на този сигнал, ние ще сезираме компетентните органи - полиция и прокуратура", коментира секретарят на РИК Исмет Узунов.

Интервю с И. Узунов чуйте в прикачения звуков файл