Васил Чорбаджийски: Най-голямата награда за нас е, че хората в Струмско и Грамада са доволни
Васил Чорбаджийски: Най-голямата награда за нас е, че хората в Струмско и Грамада са доволни / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова
Васил Чорбаджийски: Най-голямата награда за нас е, че хората в "Струмско" и "Грамада" са доволни
25642
Васил Чорбаджийски: Най-голямата награда за нас е, че хората в "Струмско" и "Грамада" са доволни
  • Васил Чорбаджийски: Най-голямата награда за нас е, че хората в "Струмско" и "Грамада" са доволни

Удовлетворени сме от работата по проекта за реконструкция на ВиК мрежите в кварталите "Старо Струмско" и "Грамада", но най-голямата награда за нас е, че хората, живеещи в двата квартала, са доволни. Това заяви благоевградският строителен предприемач и съдружник във фирмата изпълнител "Монолитстрой" - Васил Чорбаджийски.  

В началото на проекта, когато се сключи договорът с Община Благоевград, кметът Костадин Паскалев имаше молба ремонтните дейности да завършат в максимално кратки срокове, защото се отчиташе забавяне на плащанията от страна на Министерството на околната среда и водите. След това влияние оказа и финансовата криза, държавата изпадна в рецесия и се наложи да вземем кредит от 2,5 млн. лв., за да завършим обекта, като очаквахме тези пари да ни се възстановят, коментира Чорбаджийски.

Не искам да влизам в конфронтация с управляващите, вече не търсим пари, остана ни признанието на жителите на двата квартала. От Община Благоевград ни изплатиха половината от сумата за извършена работа по проекта. За момента имаме неразплатени към 4, 6 млн. лв., каза още Васил Чорбаджийски.

Ремонтните дейности в "Старо Струмско" и "Грамада" завършиха за срок от 9 месеца - с 3-4 месеца по-рано от обявения по договора срок. Проектът е озаглавен "Реконструкция, модернизация и изграждане на водопроводна и канализационна инфраструктура за нуждите на община Благоевград - квартали "Струмско", "Грамада", "Баларбаши" и "IV микрорайон" и е финансиран от Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г."

В кв. "Старо Струмско" подновихме изцяло ВиК мрежата. Преди имаше много аварии и загуба на вода, сега тези проблеми вече са в миналото, подчерта строителният предприемач. 

Още за работата по проекта в кварталите "Старо Струмско" и "Грамада" чуйте от Васил Чорбаджийски в прикачения звуков файл