Утре тютюнджиите в Неврокопско излизат на протест
Утре тютюнджиите в Неврокопско излизат на протест / Снимка: Дарик, архив
Тютюнджиите в Неврокопско утре ще се съберат на протест край ГКПП-Илинден. Днес стана ясно, че кметът на община Хаджидимово Людмил Терзиев е подписал разрешението за мирния митинг на председателя на Сдружение "Басма" Иван Сабахлъков.

Протестът ще продължи два часа, като се очаква към тютюнопроизводителите да се присъединят и недоволни зеленчукопроизводители и фермери.

"Само с протести можем да стреснем управляващите и да променим нещата. Гръцките фермери още през февруари а си получили всички субсидии, а ние се чудим как да започнем новата стопанска година заради липсата на субсидии”, заяви председателят на Сдружението Иван Сабахлъков.

Утре тютюнджиите ще излязат на протест, за да изразят своето недоволство от различния размер на премиите за продукцията от реколта 2016 г. и за неплатеното „зелено злато” от гръцката фирма „Лийв Табако Михайлидис”. В региона все още има стотици стопани, които са си предали миналогодишната продукция на гръцкото дружество, но не са получили и лев за труда си.