Условна присъда за пиян шофьор
Условна присъда за пиян шофьор / Снимка: Дарик, архив
Районният съд в Разлог наложи петмесечна условна присъда с тригодишен изпитателен срок на 19-годишния  М. Абгьов от село Бунцево, община Якоруда, за шофиране след употреба на алкохол. Подсъдимият сключи споразумение с прокуратурата и призна вината за извършеното от него деяние.

На 9 февруари тази година в село Бунцево младежът е спипан да шофира пиян, с концентрация на алкохол в кръвта си 2.58 на хиляда, установена с техническо средство „ Дрегер”.  На следващия ден Абгьов отново седнал зад волана след употреба на алкохол. Този път бил спипан в Якоруда. Той  е спрян за проверка от полицейски служители, в хода на която  му е направен тест за наличие на алкохол в издишания въздух и  дрегерът е отчел 1.55 промила.

Освен условна присъда на обвиняемият е наложено и наказание глоба от 190 лева, както и да заплати сторените разноски за свидетели в хода на съдебното производство.

Определението с което се одобрява споразумението има силата на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.