Учителка от Разлог почина от менингит, затвориха детската градина
Учителка от Разлог почина от менингит, затвориха детската градина / netinfo
Учителка от Разлог почина от менингит, затвориха детската
63536
Учителка от Разлог почина от менингит, затвориха детската
  • Учителка от Разлог почина от менингит, затвориха детската

Целодневна детска градина № 3 "Незабравка" в Разлог е затворена, заради регистриран случай на менингит.

Тази сутрин във ВМА е починала 54-годишна учителка, която е била заразена от опасното заболяване. Жената е почувствала неразположение в четвъртък, след което е била транспортирана за болницата в Благоевград, а по-късно е настанена във ВМА. Въпреки усилията на медиците обаче тя е починала.

Кметът на Разлог Красимир Герчев поясни, че детското заведение е запечатано още през вчерашния ден, когато е получена информация, че лекарите имат съмнение, че жената е заболяла от менингит.

"Не трябва да се създава паника, взети са всички превантивни мерки за овладяване на ситуацията", категоричен бе градоначалникът в интервю за Дарик. По думите му вече са направени изследвания на всички деца в детската градина, взети са проби и от целия персонал на ЦДГ № 3 в Разлог.

"Очакваме междинните резултати от изследванията да бъдат готови днес, а окончателните ще бъдат ясни утре", добави още Герчев. През вчерашния ден градоначалникът се е срещнал с децата от детската градина и техните родители, като към този момент никой от малчуганите не е имал оплаквания. В срещата са участвали и представители на РЗИ и болницата в Разлог, които са пояснили какви са симптомите на смъртоносното заболяване.

Очаква се през днешния ден в детското заведение да бъде извършена дезинфекция, поясни още Герчев. Детската градина ще остане затворена за седмица.

В звуковия файл - Красимир Герчев, кмета на Разлог