Убиецът Манчо Панюков остава задълго в килията
Убиецът Манчо Панюков остава задълго в килията / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

Благоевградският магистрат Маргарита Коцева постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 30-годишния Манчо Панюков – бащата, който уби зверски двете си деца и подпали на 4 февруари къщата на своя тъст Мурад Парапанов в село Осиково.

Прокурор Роза Мавродиева пледира за оставането на Манчо задълго в следствената килия, предвид извършените от него три тежки по смисъла на закона престъпления.

Манчо бе доведен в съда в Благоевград към 13.00 часа днес под засилен полицейски конвой. Краката на бащата убиец бяха оковани с вериги.

Единствените думи на Манчо Панюков в съдебна зала бяха: "Оставям съдът да прецени дали да бъда задържан, или освободен."

Прокурор Роза Мавродиева заяви пред Дарик, че срещу Манчо са повдигнати три обвинения, а именно за убийство по особено жесток и мъчителен начин на синовете си Иво и Еди, за палеж на чуждо имущество и за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице при опожаряването на къщата на Мурад Парапанов.

Днес в "Пирогов" оперираха за втори път жената на Манчо – Биляна Панюкова, която получи 85 процента изгаряния по време на умишления палеж. Лекарите съобщиха, че все още има голяма опасност за живота на младата жена и на нейния баща Мурад.

Още снимки на Манчо Панюков в съдебна зала вижте в рубриката "В снимки"