/ iStock/Getty Images
19 нови случая на заразата в областта
"Резултатите от тестването на персонал и деца в детска градина в Белица показват три нови случая на коронавирус", съобщи кметът на общината Радослав Ревански.

Рекорден брой случаи на коронавирус в Благоевград

Детската градина беше затворена след потвърден случай на коронавирус на една от учителките. Последвалото тестване показва, че още две са носители на вируса. Третият случай е на съпруга на детската учителка, при която първо беше установен коронавирус.

"Мъжът от вчера е настанен в болница, тъй като е проявил симптоми, но е в добро състояние", посочи Радослав Ревански. Сред тестваните деца няма положителни. Детското заведение ще остане затворено до изтичане на 14-дневният срок на карантина", каза още кметът на Белица.

Затвориха детска градина в Белица заради учителка с коронавирус

"Общо случаите на коронавирус за област Благоевград през изминалото денонощие са 19
. От тях има четири нови случая в Петрич и четири в Гоце Делчев. Всички тези хора са хоспитализирани, но са в добро състояние към момента и за тях се полагат необходимите грижи", посочи директорът РЗИ в Благоевград, д-р Калоян Калоянов.

"Вчера е хоспитализиран и положителен за коронавирус пациент в Благоевград. Останалите положителни проби са от тестове, направени в частна лаборатория в областния център по преценка и желание на самите хора", посочи директорът на РЗИ.
БТА