Нова република даде старт на предизборната си кампания в Благоевград
Нова република даде старт на предизборната си кампания в Благоевград / Снимки: Дарик
Сега се опитват да ни убедят, че изборът е само между БСП и ГЕРБ, заедно с техните патерици. Искат сами да си поръчаме още от същото. Не, благодаря! БСП, ГЕРБ и ДПС показаха какво могат в старата република. Ние сме Нова Република и искаме много повече за България. Това заяви днес водачът на листата на Нова република за Благоевградска област Трайчо Трайков.

По-рано днес той, Радан Кънев и Мартин Димитров официално откриха предизборната кампания на Нова република в областния център. В залата на Историческия музей те представиха кандидат-депутатите на дясното обединение в Пиринско и обсъдиха със своите приятели, симпатизанти и съмишленици основните акценти от предизборната си платформа.
 

Нова република откри предизборната си кампания в Благоевград
Снимки: Дарик


"В момента наследници на червената номенклатура, агенти на ДС и антиевропейци са се озъбили за властта. ГЕРБ може и да управлява като тях, но поне спираше БСП. Вече и това не може. За да не допускаме БСП да се връща на власт през няколко години, време е да тръгнем по пътя на новата българска десница Нова република", призова в Благоевград водачът на пиринската листа.

Трайков подчерта, че за последните 12 години, откакто управляват БСП, ГЕРБ и ДПС, България не успя да стане истинска европейска държава. Вместо борба срещу корупцията, има централно планиране на корупцията. Вместо свобода за бизнеса, има административен рекет и партийно раздаване на порции. Вместо образовани и успешни млади хора, имаме все повече заминаващи.
 

Нова република даде старт на предизборната си програма в Благоевград
Снимки: Дарик


Според него е повече от притеснително, че всички от старата република постигат много лесно съгласие по големите грабежи. "Ние обаче имаме смелост да водим тези битки - някои от нас сме ги почнали още преди годиин", призна Трайчо Трайков.

"И понеже разликата между нас и от другата страна - БСП, ГЕРБ и ДПС, е очевидна, затова решиха да ни скрият. Тази сутрин най-силният водач на листа в Плевен - Мартин Димитров, не бе поканен на дебат в телевизията. Защото ако бе поканен, щеше да се види, че само той е срещу 20-милиардния грабеж АЕЦ Белене, срещу замитането на следите от кражбата КТБ и срещу картела на горивата. Нито един от останалите не смее да води тези битки", заяви Радан Кънев.

В Благоевград, пред своите съмишленици и приятели, той и Трайчо Трайков увериха, че Нова република избира принципите пред постовете. И това не е просто лозунг.

"Напуснахме властта, когато БСП, ГЕРБ и ДПС опраскаха съдебната реформа, наш кандидат напусна листите само заради притеснението на хората, че не споделя напълно принципите ни", изреди доказателствата Кънев.

Той ба категоричен, че най-силният водач на депутатска листа в Благоевградска листа е Трайчо Трайков, а Нова република е единствената алтернатива вдясно.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление