Театърът с 56 000 лв. приход за първите 3 месеца, билетът за представление става 5 лв.
Театърът с 56 000 лв. приход за първите 3 месеца, билетът за представление става 5 лв. / netinfo

56 000 лева е приходът на благоевградския театър за първото тримесечие на годината, съобщи преди започването на новия полусезон директорът на институцията Николай Кимчев.

Според ръководството тези резултати са задоволителни, в предвид това, че има театри с по 30 000 – 40 000 000 лева. “Друга основна причина да сме доволни от прихода е, че билетът за представление е средно 2 лева”. В тази връзка Николай Кимчев заяви, че въпреки финансовата криза, в която се намира България цената за вход ще бъде повишена, като ще достигне около 5 лева за човек. “Смятам, че подобна цена е съвсем прилична, все пак е обидно за всеки актьор да играе за 2 лева”, категоричен бе Кимчев.

Той изрази надежда с новия творчески сезон представленията за годината в благоевградския театър да достигнат минимум 120. В края на септември се очаква да бъдат направени премиерите на двете постановки, репетициите за които текат в момента – “Покер”, с режисьор Недялко Делчев и “Пилатова разправа”, режисирана от Александър Галперин.

От ръководството на благоевградския театър предвиждат да бъде направено и музикално-поетичен спектакъл по повод 100-години от рождението на поета Никола Вапцаров, който е и патрон на културната институция. Николай Кимчев поясни, че в момента се работи и върху представлението “Железният светилник” от Димитър Талев, което ще се осъществи съвместно с ансамбъл “Пирин”.

За новия творчески сезон в театъра ще пристигнат и две нови попълнения – две актриси, едната която е от Македония. “С тази стъпка дисбалансът между половете на благоевградския театър се запазва, но ние имаме нужда от млади актьори”, категоричен бе Кимчев.