Таламанов: Кметът Башев е замесен в корупционни схеми с директора на РДНСК
Таламанов: Кметът Башев е замесен в корупционни схеми с директора на РДНСК / agenciq.net
Таламанов: Кметът Башев е замесен в корупционни схеми с директора на РДНСК
22112
Таламанов: Кметът Башев е замесен в корупционни схеми с директора на РДНСК
  • Таламанов: Кметът Башев е замесен в корупционни схеми с директора на РДНСК

Кметът на Гърмен Ахмед Башев е осъществявал корупционни схеми с участието, или благодарение на бездействието на директора на регионалния строителен контрол в Благоевград, това заяви пред Дарик радио бившият учител в село Рибново Недим таламанов, който е и лидер на "Ред, законност и справедливост" в района.

Недим Таламанов, който от месеци води упорита борба срещу статуквото на гърменския кмет Ахмед Башев, официално потвърди, че е депозирал папка със сигнали и конкректи доказателства за закононарушения в Комисията по корупция в Народното събрание.

"Башев твърди пред медиите, че всички тези сигнали са лъжа, но нека тогава да заведе дело за оклеветяване. Готов съм да докажа правотата си, нека ме съди", коментира Недим Таламанов.

Недим Таламанов излежа тридневна присъда по Указа за борба с дребното хулиганство, постановена от магистратите в Гоце Делчев, заради сблъсък с жители от село Рибново, които са близки до учителя по религия в местното училище Мурад Бошнак. Докато беше в ареста, неизвестни засега подпалиха сушилнята му за тютюн в Рибново, а ден след това нападнаха с брадва по-малкия му брат Феим Таламанов.

Още за сигналите, внесени от Недим Таламанов в Комисията по корупция в НС, чуйте в звуковия файл.