Съветниците от ГЕРБ одобриха новия проект за реконструкция на бул. Димитър Солунски
Съветниците от ГЕРБ одобриха новия проект за реконструкция на бул. Димитър Солунски / netinfo

"Спрягаше в публичното пространство, че съветниците от ПП ГЕРБ са тези, които бавят  процедурата по одобрението на проекта за реконструкция на булевард "Димитър Солунски" в Благоевград. Подобен проект обаче е от изключително значение за града и само факта, че на него се разчита да облекчи увеличаващия се ежедневно трафик в града, ни караше да гледаме в перспектива от 20-30 години напред и да не прибързваме в нито един детайл по проекта”, коментира пред Дарик общинският съветник от ГЕРБ Кирил Илиев.

  В приетия на сесия вчера проект, всички детайли са решени така, че да задоволят интересите както на водачите на МПС, така и на пешеходците в областният център, заявиха от общинското ръководство на ГЕРБ.

Съветниците от ГЕРБ имаха принципно несъгласие с авторите на проекта и кметската администрация, относно разширяването на булеварда в представения първи вариант. Спорният момент бе кръговото движение в района на ЖП гарата в Благоевград и невъзможността по първоначалният проект да се осигури безпрепятствено преминаване на пешеходците от и за ЖП гарата. Отвоювано бе там да бъдат изградени  пешеходни надлези.

Друга спорна точка бе осигуряването на финанси за изграждането на проекта и тегленето на кредити,  които допълнително да натоварят разходната част в бюджета на общината. В крайна сметка след уверението на кмета Костадин  Паскалев, че подобен проект може да бъде изграден без това да се отрази отрицателно, бе даден положителен вот и от съветниците от ПП ГЕРБ, коментираха хората на Бойко Борисов в Благоевград.

Друг не по-маловажен въпрос при приемането бе и защитата интересите на инвеститорите от първи клас, които са  закупили имот за изграждане на търговски център на мястото на бившето предприятие “Зърнени храни”.  Тези интереси бяха отчетени и защитени, тъй като тази инвестиция от 70 милиона лева би осигурила изключително сериозен приход на редица домакинства и бизнеса в града, коментираха съветниците от ГЕРБ в местния парламент.