/ DarikNews.bg
Подсъдим, обвинен за незаконно облагодетелстване чрез въвеждане в заблуждение на четирима пострадали в Благоевград и Симитли, се е призна за виновен.

В периода от 9 октомври до 25 октомври, Димитър П. въвел в заблуждение три лица, в резултат на което причинил на пострадалите от действията му имотна вреда в размер на паричните суми 4350 лева и 750 евро. При извършването на престъплението той имал съучастник, който до настоящия момент не е установен.

За целта Димитър П. изтъквал различни основания за предаване на парите - спешно плащане за получаване на документи, предназначени за внучка, пристигнала пратка с документи от чужбина за племенник, които трябва да бъдат получени от митница Благоевград.

Обвиниха експредседателя на съда в Сандански за данъчни измами

Четвъртият му опит да набави имотна облага по незаконен начин останал недовършен. На 25 октомври, около 16.30 часа, на ул. „Майор Стефан Иванов“ в Благоевград, той се опитал да заблуди Б.Т., като заявил, че е получател на парична сума в размер на 2000 лева.

Предават на съд жена от Гоце Делчев, ритала и обиждала полицаи

Жената спешно трябвало да я плати за получаване на документи, предназначени за внучката й, което не отговаряло на истината. След подаден сигнал, на място пристигнали полицейски служители при 01 РУП-Благоевград, които осуетили реализирането на престъпните планове на подсъдимия П.

За извършеното от него престъпление – по чл. 209, ал. 1, пр. 1 и пр. 2 от НК, след одобрено от съда споразумение, сключено между Районна прокуратура – Благоевград и защитата на Димитър П., му е наложено наказание от две години и шест месеца „лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок.