/ Дарик
Структурите на АБВ в Пиринско се вливат в БСП. Новината съобщи лидерът на социалистите Корнелия Нинова след изнесеното заседание на Изпълнителното бюро в Благоевград днес. 
 

заседание на БСП в Благоевград
БГНЕС/БОЖИДАР СТОИЛОВ


„В годините назад е имало отделяне от нашата партия, роене, което е отслабвало левицата. Тук обаче има обратен процес – структурите на АБВ изразиха желание да напуснат тази партия и да се присъединят към нас. Някои от тези хора са бивши наши членове и настояват да им възстановим членството, другите пък искат да ги приемем за членове на БСП”, заяви Нинова.

Тя допълни, че има заявки от организациите на АБВ в още 3-4 области в страната, една от които е Хасково, за вливане в редовете на БСП. Подобно желание е изразено на отделни места и от структури на Движение 21, и на Партия на зелените.
 

заседание на БСП в Благоевград
БГНЕС/БОЖИДАР СТОИЛОВ


„Въпреки сложните ни отношения с АБВ, имаме обща лява политика, както и една цел – промяна на управлението в името на по-висок стандарт на живот на българите. Ще провеждаме политики в интерес на хората. Отваряме широко вратите на нашата партия за тези, които са готови да се борят за свалянето на управлението на ГЕРБ и налагането на нов модел на управление”, увери Корнелия Нинова.

Според нея, процесът на присъединяване на структури на АБВ към БСП е в резултат на автентичността на БСП като лява партия, като истинска опозиция, която не предава избирателите си и води последователна и принципна политика. Тя отхвърли възможността в БСП да се „прикачват” хора от други партии заради топящата се разлика между социалистите и ГЕРБ и очакванията им, че скоро БСП може да е на власт.    
 

заседание на БСП в Благоевград
БГНЕС/БОЖИДАР СТОИЛОВ


Бившият областен лидер на АБВ в Пиринско – Димитър Атанасов, показа декларация на областния съвет до националното ръководство на партията, с която предлагат обединение с БСП на национално ниво, тъй като между двете формации липсват идеологически и политически различия.

„Не получихме никакъв отговор от нашите ръководители. Затова свалихме политическото си доверие от тях. Сигурно е, че ще ни последват и други организации”, сподели Атанасов.