Стартира традиционната празнична седмица на НПГ “Димитър Талев”
Стартира традиционната празнична седмица на НПГ “Димитър Талев” / netinfo
„Една седмица с учениците на НПГ” е мотото, под което стартира традиционната празнична седмица на Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев” в Гоце Делчев.

“Ежедневно до края на седмицата ще текат различни мероприятия, които всяка година са изпълнени с много емоции”, коментира предстоящото събитие директорът Благой Мигдин.

Той обясни, че заради съвпадането на ваканцията с празниците около Великден, ръководството на училището е взело решение празничната седмица да се проведе по-късно.

„По традиция празникът на учебното заведение се отбелязва на 7-ми май и не случайно съвпада с деня на радиото и телевизията.

Неврокопската гимназия бе създадена първоначално като специализиран техникум по електроника, радио и телевизия и затова още от самото създаване на училището празнуваме на тази дата”, обясни дългогодишният директор Благой Мигдин.

Утре празниците стартират с „Ден на руската култура”, състезание по волейбол, както и с презентации по различни учебни предмети.

"Със сигурност тази година отново кулминацията на празниците ще бъде грандиозен купон на учителите и учениците, съпътстван от модно ревю с изработени от специализираната паралелка по дизайн ученически, абитуриенски и други тоалети", издаде още Мигдин.