Спряха газоподаването за Благоевград заради пропадащия мост. В 9:00 часа в понеделник бе затворен за движение мостът над река Струма между Благоевград и Покровник заради пропадането му.

След водното бедствие: Каква е ситуацията в Югозападна България (ВИДЕО)

По него е прекарано отклонението от транзитния газопровод за Гърция, за захранване с газ на областния град. В понеделник вечерта аварийни екипи на „Арес газ“ срязаха скобите, прикрепващи тръбата към моста. Това бе нужно за да не я повлече и скъса моста при евентуалното му пропадане.

От газоснабдителното дружество съобщиха:

„Във връзка с осигуряване сигурността на газоснабдяването на клиенти на територията на град Благоевград, е необходимо извършване на извънредни ремонтни дейности на довеждащия газопровод от АГРС Благоевград, Ви уведомяваме, че в периода от 10:00 до 18.00 часа ще бъде преустановено подаването на природен газ към град Благоевград, и съответно ще бъде спряно газоподаването към вашия обект.

Да се организира безопасното преминаване на съоръженията към резервно гориво или спиране на същите. При възстановяване на нормалното газоподаване към града, ще Ви информираме своевременно чрез дежурните екипи на „Аресгаз“ ЕАД. 
БГНЕС