Следят за нивото на река Бистрица
Следят за нивото на река Бистрица / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Кметът на благоевградското село Горно Хърсово Георги Бочуков и Любен Терзийски, главен специалист "Отбранителна и мобилизационна подготовка" към Общината, следят за покачване нивото на река Бистрица.

Извънредните мерки са заради падналите обилни валежи от сняг и дъжд в нощните часове.

По-рано днес пътят към курортната местност "Бодрост" бе временно затворен заради няколко свлачища на земна маса.

"Ситуацията в проблемния участък се следи от Венцислав Атанасов, главен експерт „Инвестиционен контрол за техническа инфраструктура" и пътноподдържащата фирма. Екипите продължават своята работа, като на място е необходимата техника. Въпреки че пътят в момента е отворен, община Благоевград призовава гражданите да не пътуват за Бодрост, ако не е наложително", информираха от кабинета на кмета Атанас Камбитов.

Екипи в Благоевградско са вдигнати на крак от ранните часове на деня. Служители на Общинско дружество "Биострой", директорът на фирмата Васил Бачев и пътният специалист Цветан Попниколов почистиха падналия сняг.

Общински служители, водени от зам.-кмета по строителството и сигурността Антоанета Робева, както и специалисти от ВиК – Благоевград, отклониха прелялата дъждовна вода от дерето над ромската махала в града.

Почистени са отводнителните шахти, увериха общинарите.

Сформирани са и екипи от поддържащата улично осветление фирма. Те ще проверят изправността електрическите стълбове и лампи, за да може повредите да бъдат отстранени още тази вечер, информира зам.-кметът Робева.