Изборният ден в Гоце Делчев върви скучно
Изборният ден в Гоце Делчев върви скучно / Снимка: Маргарита Петкова
Спокоен, дори скучен е изборният следобед в Гоце Делчев. Традиционно, по-възрастните вече са гласували, тези от младите, които са решили да дадат своя глас, отиват до урните след 16 часа.

Оживено е из кафенетата на града, хората се радват на пролетната неделя и оживено коментират в кое село по колко пари се давало за глас и спореха дали Гоце Делчев ще излъчи свой депутат от над 10-те съграждани кандидати за депутати от различните партии чрез преференции.

Дали в края на избирателния ден ще се активират т. нар. брокери на гласове, при засилените мерки срещу търговията на гласове, все още не е ясно. Такава е била поне до тези избори практиката, но продаването и купуването на гласове си остава трудно доказуемо престъпление.

По-нервни са този път изборите в мюсюлманските села на региона, където се конкурират основно две политически сили и дали ще бъде реализиран пробив ще стане ясно късно тази вечер, след като бъдат обявени резултатите.

366 души са ангажирани в избирателните секции на Гоце Делчев и общината, работата им ще е по-напрегната след затварянето на избирателните секции, когато трябва да преброят бюлетините и да попълнят протоколите и да предадат изборните книжа и чувалите в РИК – Благоевград.