/ Дарик

Силен снеговалеж затруднява движението през прохода Предел по път II-19 от Симитли за Гоце Делчев. Образуват се големи колони от автомобили, макар че по шосето не се допускат тежкотоварни автомобили над 12 тона и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

Снегът блокира 200 деца в района на ски писта Кулиното

Снегорините работят непрекъснато, но снеговалежът е много интензивен и машините едва смогват да почистват. Другият проблем е недисциплинираните шофьори, които въпреки лошото време, изпреварват рисково и създават предпоставки за пътни произшествия.

„В момента съм в района на Банско и Добринище, снегорините работят, но снеговалежът е много интензивен. Почистват се пътищата от републиканската пътна мрежа, проходими са при зимни условия.

ПСС: Значителна е лавинната опасност в Пирин

От тежкия сняг падат и клони, които също се почистват. Необходимо е технологично време и за обработката на пътната настилка, и за нейното почистване”, заяви директорът на Областно пътно управление в Благоевград – Иван Кунев.

Ограничението за тежкотоварни автомобили над 12 тона и тегленето на ремаркета и полуремаркета важи и за път III-106 от благоевградското село Зелен дол до ГКПП-Станке Лисичково на българо-македонската граница.