Балкански рафтинг фестивал край Струма
Балкански рафтинг фестивал край Струма / Снимка: Община Симитли
Рафтинг клубовете на територията на община Симитли обединяват усилия и обещават много адреналин на любителите на екстремните спускания във водите на река Струма. Местната власт за поредна година ще подкрепи развитието на екстремните спортове и ще съдейства за организирането на Балкански рафтинг фестивал с голямо водно шоу, много музика и адреналин.

Лодките тръгват по река Струма за първа пролет. Стотици рафтъри ще завладеят бреговете на реката и бързеите в нея на 24-и и 25-и март. Официалното откриване е в последната събота на март, когато официално започва шоуто с лодки. Всички смелчаци, любители на бързеите и бързите лодки, търсачи на адреналин и силни усещания, ги очаква зрелищно шоу с демонстрационно спускане с рафтове и каяци.

Първите, които ще се пуснат по течението, са състезатели от рафтинг клубовете. Те ще направят демонстрационно спускане с рафтове и каяци по река Струма заедно с гостуващите рафтинг клубове от Румъния, Сърбия, Гърция, Македония, които ще са сред участниците във втория Балкански рафтинг фестивал.