Санираха и Розовия блок в Разлог
Санираха и Розовия блок в Разлог / Снимка: Община Разлог
Самостоятелна сграда „Розовия блок”, която бе санирана, ще бъде официално открита в град Разлог. Церемонията ще се проведе пред друг от четирите обновени блока – „Военния”, който е на улица „Цар Иван Асен II”. Събитието е 25 септември от 11,30 часа, то е по проект „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог – трета група”. 

Общата стойност на проекта е 1 266 942.49 лева, от които европейското съфинансиране е в размер на 1 076 901.12 лева, а националното съфинансиране е 190 041.37 лева. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Основната цел е постигане и гарантиране на устойчив растеж на град Разлог, чрез комплексно преодоляване на основните икономически, урбанистични и социални проблеми. С реализирането на проекта ще се подобри жизненият стандарт и условията на живот на местното население. Също така ще се осигури по-добро качество на въздух, условия за живот и работна среда.