Реновират кино и исторически обекти с 2 млн. лева
Реновират кино и исторически обекти с 2 млн. лева / Пресцентър

Започнаха строително-ремонтни дейности в кинотеатралния салон в Банско, съобщават от кметската администрация. Реновирането е част от проект "Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции - Банско кръстопът на цивилизации".

Проектът е на стойност над 2 000 000 лева, като целта му е подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура.

В края на месец май кметът Георги Икономов подписа договора с фирмата изпълнител на ремонтните работи Консорциум "Банско 2013".

Неизползваното дълги години помещение на кинотеатралния салон в града ще бъде преустроен в съвременен посетителски информационен център.

В проекта се предвижда също така реставрация и адаптация на "Велянова къща" и "Рилски метох", както и  на археологическите обекти "Свети Никола" и "Ситан Кале", които ще бъдат превърнати в съвременни туристически атракции.

Със стартирането на този проект ще бъдат обучени и специалисти - аниматори и екскурзоводи, които да спомогнат развитието на конкурентноспособността на туристически атракции в града.