Разпродават съоръженията за тролейбусния транспорт в Благоевград
Разпродават съоръженията за тролейбусния транспорт в Благоевград / netinfo
Да бъде проведен търг за продажба на машините и съоръженията за тролейбусния транспорт в Благоевград, гласуваха местнита парламентаристи на днешната сесия. С решението си съветниците упълномощиха кмета на града Костадин Паскалев да възложи изготвянето на оценка за движимото имущество, съхранявано в момента в складовете на фирмата "Оборудване - МС" ООД.

Общинският съвет даде съгладие контактната мрежа на тролебусния транспорт да бъде демонтирана поради множество посегателства върху нея. 510 от общо 599-те стълбове в наличност ще бъдат използвани за улично осветление, а останалите ще бъдат демонтирани при необходимост.

Общинският съветник от БСП Венцислав Кожухаров определи въпросът с тролейбусния транспорт като одисея с 20-годишна история. Той подчерта, че от 1996 г. обслужването на транспорта в Благоевград е в частни ръце и е необходимо общината да се освободи от неоправдани разходи.

Екскметът и местен парламентарист Лазар Причкапов обяви, че тролейбусният транспорт в Благоевград няма бъдеще, тъй като машините и съоръженията за него са морално и технологично остарели.