Разпределят 98 млн. евро между общините по ПРСР
Разпределят 98 млн. евро между общините по ПРСР / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова
Разпределят 98 млн. евро между общините по ПРСР
38377
Разпределят 98 млн. евро между общините по ПРСР
  • Разпределят 98 млн. евро между общините по ПРСР

98 млн. евро ще бъдат прехвърлени по мярка 321 "Основни  услуги на икономиката и населението в селските райони” по Програмата за развитие на селските райони, които ще се разпределят между общините за финансово подпомагане на сектора. Това заяви зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова след среща с кметове от Благоевградска област.

През 2011 г. стартира нов прием на проекти по земеделската програма, обяви още заместник-министърът и добави, че от тази година общините ще могат да ползват безлихвен заем за изпълнение на последната част от проекта. На срещата е обсъдена и възможнистта общини, чиито проекти са забавени, но не по вина на кметовете, да могат да подадат отново своите проекти при следващ прием.

По горските мерки 223 и 226 всички държавни и общински горски или ловни стопанства могат да създават нови горски площи или да ги възстановяват след опожаряване. По Мярка 122 с инвестиции могат да кандидатстват всички частни собственици на гори – за подобряване на качеството и количеството на добиваната от тях дървесина.

Чуйте още от зам.-министъра на земеделието и храните в прикачения звуков файл