Общински съвет-Благоевград
Общински съвет-Благоевград / Снимка: Дарик, архив
Как се изпълняват мерките, заложени в Програмата за намаляване на вредните емисии в атмосферния въздух на фини прахови частици, ще разискват общинскит съветници на предстоящата сесия в Благоевград. Статистиката сочи, че Благоевград е в топ класацията за мръсен въздух. В Благоевград измерените стойности са 3,2 пъти над средноденонощната норма. На заседанието ще бъде разгледано и предложение относно изпълнение на мерките, заложени в Програмата за намаляване на вредните емисии.

Основната точка, залегнала в дневния ред на предстоящата сесия на местния парламент, е  годишен отчет за изпълнение на бюджета, инвестиционната програма на община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз, състоянието на общинския дълг и друга отчетна информация за 2016 година.

Местните парламентаристи се очаква да дадат съгласие за предоставяне за безвъзмездно управление  на общински нежилищни  имоти – публична общинска собственост за нуждите на ПМГ „Акад. С. П. Корольов”, ЕГ „Акад. Л. Стоянов” и ЮЗУ „Неофит Рилски“ за нуждите на учебните заведения.
Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани  от постоянните комисиите към местния парламент. Предложеният дневен ред беше одобрен от Председателския съвет към ОбС – Благоевград. В заседанието се включиха председателят на съвета Радослав Тасков и заместниците му Илиан Георгиев, Злата Ризова и Румен Калайджиев.