Яне защити с декларация изключен от ДПС кмет
Яне защити с декларация изключен от ДПС кмет / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Яне защити с декларация изключен от ДПС кмет
27026
Яне защити с декларация изключен от ДПС кмет
  • Яне защити с декларация изключен от ДПС кмет

Лидерът на "Ред, законност и справедливост" Яне Янев, който е и депутат от Благоевградски избирателен район, осъди в официална декларация репресивните действия на ДПС, упражнени спрямо кмета на гърменското село Рибново Мустафа Авдиков. Приди два дни Авдиков бе изключен за срок от две години от редиците на партията на Ахмед Доган, заради това, че е посрещнал и разговарялна 3 март депутатите от РЗС и с депутата Янев на площада в селото.

Това наказание е поредно доказателство за грубия натиск, на който са подложени българите-мюсюлмани, за да бъдат задържани в безпрекословно подчинение на ДПС. То показа, че се използват не само икономически и религиозни, но и политически лостове за феодализиране на община Гърмен и за абсолютен контрол над гражданите, се казва в декларацията на "Ред, законност и справедливост".
Този назидателен акт на ДПС неслучайно взема повод от присъствието в Рибново на Яне Янев. Той показва, че последователната политика на РЗС срещу насилствената реислямизация на Родопите, срещу опитите да бъдат изолирани и подчинени българите с мюсюлманска вяра, срещу доганизацията на България, сериозно плаши Ахмед Доган и неговите съветници.
ДПС открито обявява, че има право да забрани на един кмет на българско населено място да бъде заедно с български народен представител на националния празник на България. Това е абсурдно за което и да е място в страната, а още повече в селището, на което този човек е кмет, и то с народен представител от същия избирателен район.
Очевидно обаче, според ДПС това е напълно в реда на нещата в районите с компактно мюсюлманско население, които тази партия иска да превърне в държава в държавата, където българските закони не важат.
ДПС размахва заканително пръст на българите-мюсюлмани и иска да им внуши, че те трябва да избират – или да са българи, или да са мюсюлмани. И ако са мюсюлмани, мястото им не е в българската нация. ДПС е истинският наследник и продължител на печално известния „възродителен процес”, който раздели хората и чиито тъжни последствия преживяваме и досега, сочат в декларацията си съпартийците на лидера Яне Янев.
"Изключването ми от ДПС е дирижирано от кмета на Гърмен Ахмед Башев. Няма да подавам оставка от кметския пост в село Рибново, тъй като не съм изменил на избирателите", коментира за Дарик Мустафа Авдиков.
Чуйте коментар на Мустафа Авдиков в прикачения звуков файл