пожар
пожар / Снимка: БГНЕС
Няма пряка опасност за хората
Продължава борбата с огнената стихия над Кресненското дефиле, съобщи за Дарик областният управител на Пиринско Бисер Михайлов.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ОГНЕНАТА СТИХИЯ 

Пожарът все още не е овладян, а силният, на моменти ураганен, вятър затруднява гасенето. Засегнати са над 750 декара широколистна и иглолистна гора.

Общо 250 души потушават пламъците - огнеборци, горски служители, военни и много доброволци. На място са разположени 35 единици техника, включително и булдозери, които правят просеки.

Засегнати са близо 700 декара, по-голямата част от които широколистна и иглолистна гора.
БГНЕС

В обхвата на пожара е далекопроводът, по който подаваме ток за Гърция, затова от снощи е прекъснато електроснабдяването. 

От северната и западната страна пожарът е ограничен. Няма пряка опасност за хората, жилищни или селскостопански постройки, подчерта губернаторът.

В момента пожарът е низов, но заради силния вятър, може да тръгне по върховете. На място работи щаб от представители на всички институции, които се борят с пламъците. Според Бисер Михайлов към момента не е необходимо да се включва летателна техника, но при необходимост, има готовност на място да пристигне хеликоптер.