/ Община Благоевград
Президенти на клубове и спортни журналисти на територията на община Благоевград дадоха своя глас за номинираните за „Спортист на годината“, които чрез гласуването определиха челната десетка на най-заслужилите спортисти за 2018 година.

24 спортни клуба от Благоевград с номинации за награди „Спортист на годината“

Тази година общо 24 спортни клуба бяха номинирани за отличието "Спортист на годината" 2018. 
След гласуване, бяха избрани и десетте най-добри спортисти, подредени по азбучен ред. Своят вот дадоха  30 спортни клуба и 7 спортни журналисти.

Резултатите от „10-те най-добри“ и победителите в категория „Мъже и жени“ са в подредба по азбучен ред, като започва с Албена Иванова Ситнилска, след това Диана Стоянова , Димитър Павлов Димитров, Емануил Богоев ,Йоана Янкова,Кирил Илянов Илиев,Кристина Борисова Иванова,Любомир Миланов,Мартин Тодоров и Радослав Скендеров.

В категория „Младежи, юноши и девойки до 18 години“ по азбучен ред са подредени Василена Георгиева ,Иван Новоселски,Калина Захариева  ,Кристиян Ранчов,Мартин Паунов Мишев.  Феърплей, отбор на годината и треньор на годината ще бъдат ясни на самата церемония. Отличия ще бъдат връчени и на спортисти в неравностойно положение и спортни деятели, както всяка година.

Церемонията по връчване на най-престижните спортни награди ще се проведе на 18 декември, от 19:00 часа в зала „Скаптопара“.