През август Родилното отделение няма да работи
През август Родилното отделение няма да работи / Снимка: БГ НЕС, архив

През месец август родилното отделение в Петрич преустановява работа. Това е посочено и на информационна табела на вратата на родилното в Петрич.

„През месец август в родилно отделение Петрич не може да бъде осигурена специализирана помощ от педиатър- неонатолог и поради тази причина отделението не може да функционира пълноценно. Персоналът е в полагаем годишен отпуск. Имаме уверение от неонатолозите работещи в отделението, че от септември ще бъдат на линия и родилно отделение ще работи, както досега. До тогава родилките от Петрич ще бъдат поети от отделението в град Сандански. Спешните случаи ще се извозват с линейка на болницата в Петрич. В началото на месец септември няма притеснения относно възобновяване на работата”, обясни д-р Илия Тонев, управител на МБАЛ "Свети Врач" в Сандански.

Завеждащият Родилно отделение Петрич д-р Валентина Илчовска също беше категорична, че няма да има проблеми и отделението ще започне работа на пълни обороти в началото на септември. Същото беше потвърдено и от д-р Цветана Динкова, неонатолог в Родилно отделение Петрич.