полиция
полиция / Снимка: Дарик, архив
Десетокласник бе пребит в двора на СУИЧЕ „Свети Климент Охридски” в Благоевград след спор за момиче. Нападението е извършено от четирима връстници на пребития Иван Иванов, които са от други учебни заведения.

Всичко станало към 12,30 часа в четвъртък, след края на учебните часове за първа смяна. Побойниците дошли, за да търсят сметка от съученика на Иван – Мартин, който направил коментар по адрес на момиче. Сред тях бил и приятелят на девойката. Те се нахвърлили върху Мартин, който е от Благоевград. Иван се опитал да го защити от нападателите, но те насочили агресията си към него и го свалили на земята с юмруци и ритници. Никой от останалите ученици в двора на СУИЧЕ не се намесил, за да защити момчето.

Побойниците избягали, но по-късно са установени от полицията – трима от тях са от Благоевград, а четвъртият е от петричкото село Саумилово. Пострадалият ученик, който е от Разлог, е настанен за лечение в МБАЛ-Благоевград с комоцио и охлузни рани по главата, ръцете и краката. Уведомена за случая е е Районна прокуратура-Благоевград.

Директорът на СУИЧЕ - Светлин Абаджиев, твърди, че инцидентът е станал в момент, когато охраната е била в обедна почивка. Първа помощ на момчето, преди да пристигне линейката, е оказала медицинската сестра на училището.