Правят първи копки на ВиК мрежата в Старо Струмско и Грамада в сряда
Правят първи копки на ВиК мрежата в Старо Струмско и Грамада в сряда / netinfo
Първи копки за реконструкцията и рехабилитацията на ВиК мрежата в кварталите "Старо Струмско" и "Грамада" ще бъде направена на 4 февруари от Министъра на Околната среда и водите Джевдет Чакъров, съобщи кметът на Благоевград Костадин Паскалев.

"Тези копки няма да са само формални, веднага след това започва активно изпълнението на проекта", заяви градоначалникът.

Договорът за реконструкцията на ВиК мрежата в двата квартала бе подписан на 19 януари 2009 година Стойността на проекта за "Грамада" е 8 581 720 лева, а за "Старо Струмско" - 2 991 272 лева.

След реконструкцията на ВиК мрежата в Благоевград се очаква да бъде възстановена и пътната настилка, но тя няма да бъде обновена напълно, защото за това са необходими още около 9 000 000 лева.

След проведена процедура за изпълнител на проектите бе избрана фирма "Монолитстрой", която е поела ангажимента да приключи с ремонтните дейности до началото на следващия зимен сезон, а не както е по договор за 12 месеца, обяви още Паскалев.

След като бъдат направени първите копки в двата квартала на Благоевград ще бъде открита и пречиствателната станция за отпадни води. Очаква се всеки момент да бъде получено разрешението за ползването й.