Поздравителни адреси за най-успешните ученици и учители в НПГ "Димитър Талев"
Поздравителни адреси за най-успешните ученици и учители в НПГ "Димитър Талев" / Снимка: НПГ
На тържествена церемония в НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев директорът на гимназията Мария Георгиева връчи поздравителни адреси на около 50 ученици, завоювали призови места на различни състезания и конкурси и преподавателите, които са ги подготвили.

За изминалия месец учениците от НПГ успяха да спечелят  7 купи от „ Ученически спортни игри 2017 г“, голямата награда от конкурс, организиран от евродепутата Мария Габриел „10 години България в ЕС- резултати и предизвикателства“, достигнаха национално класиране за социално-иновативния лагер към програмата “Социални иновации”, организирана от ДжуниърАчийвмънт България, три ученически есета бяха наградени в Националния конкурс за есе на тема “Вдъхновители на новото време”, Соня Щуркова спечели второ място в Националния поетичен конкурс “Златен Явор”, на второ място се класира също преподавателят Румен Шарланджиев в Националния поетичен конкурс „ Златен Явор“.

Ръководството на училището изпрати поздравителни адреси до родителите на наградените ученици. Специално за повода участниците от клуб „Текст и музика на компютър“ -с ръководител Румен Шарланджиев се погрижиха за музикалната атмосфера на събитието. Красив и вкусен кетърниг подготвиха учениците от специалност „ Организация на туризма и свободното време“. Директорът Мария Георгиева благодари на изявените ученици и техните ръководители за издигането на престижа на училището и им пожела здраве и още успехи.