Повдигнаха обвинение на данъчен служител, поискал подкуп от търговец в Разлог
Повдигнаха обвинение на данъчен служител, поискал подкуп от търговец в Разлог / Снимка: Дарик, архив
Окръжна прокуратура – Благоевград привлече в качеството на обвиняем данъчния служител Г. Ц. за поискан и получен подкуп. Срещу паричната сума той обещал да не извърши действие по служба, а именно - да не състави акт за установеното административно нарушение на едноличен търговец.
 
На 22.02.2017 г. двама данъчни служители – Г. Ц. и Г. Ч. от ТД на НАП - София извършили проверка в хранителен магазин в Разлог. Било констатирано нарушение и съставен протокол. Същия ден данъчният служител Г. Ц. провел разговор с представител на проверената фирма, в който поискал сума в размер на 1 500 лв., за да не състави акт за установеното административно нарушение.

На 28.02.2017 г. Г. Ц. бил в сграда в гр. Разлог – изнесено работно място на ТД на НАП гр.София. Около 10.30 ч. представителят на търговския обект се срещнал с данъчния служител в ползвания от него кабинет и му предал плик със съдържащи се в него 1 000 лв.
При условията на неотложност било извършено претърсване, при което в чантата на Г. Ц. са открити предадените му пари.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград обвиняемият данъчен служител е задържан за срок до 72 часа, с оглед осигуряването му пред съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

По досъдебното производство се извършват активни действия по разследването.