Полиция и прокурор в кабинета на болничен шеф
Полиция и прокурор в кабинета на болничен шеф / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив
Полиция и прокурор в кабинета на болничен шеф
77586
Полиция и прокурор в кабинета на болничен шеф
  • Полиция и прокурор в кабинета на болничен шеф

Полицейски служители блокираха минути след 15.00 часа днес кабинета на болничния директор д-р Владимир Пандев.

Заедно със служителите на реда е изпратен и дежурен прокурор, потвърди за Дарик радио лично д-р Пандев.

"Дойдоха преди това д-р Иво Димитров и още две непознати за мен лица. Не проумявам как могат да действат, без да познават законите. Ще изпълнявам функциите си до окончателното вписване на новия управител в Търговския регистър. Иначе болницата остава на автопилот, няма кой да подписва важни документи и да извършва други действия, свързани с управлението на лечебното завение", коментира д-р Пандев.

"Много е лесно аз сега да изляза в болничен или в неплатен отпуск, но така не се прави. Ще изчакам какво ще бъде произнасянето и на прокуратурата", заяви Владимир Пандев.

По-рано днес председателят на Борда на директорите Ралица Калинова пристигна от София в благоевградската болница да връчи на д-р Пандев заповед за отстраняването му от поста.

"Решението е взето снощи, като аз не бях уведомен за това. В него е посочено, че временен управител става патоанатомът д-р Методи Гошев. Той обаче веднага след това си пуснал неплатен отпуск до 22 март. И сега в кабинета чака да влезе д-р Огнян Митев", каза д-р Владимир Пандев.

Документът за детрониране на болничния шеф, който е и лидер на социалистите в града, е подписан от членовете в Борда на директорите д-р Методи Гошев - син на областния председател на БСП Юлиян Гошев.

Заповедта е парафирана и от председателя на Съвета на акционерното дружество Ралица Калинова, съобщиха за Дарик радио.

Лично Калинова пристигнала от София да връчи тази сутрин заповедта на д-р Пандев, той обаче оспорил легитимността на този акт.

Решението на Борда на директорите на държавното лечебно заведение е взето късно снощи в столицата. Д-р Методи Гошев първоначално се подписал като временен директор на МБАЛ, до провеждане на Общо събрание, което е насрочено в началото на месец март.

Изненадващо днес патоанатомът Гошев излязъл в дългосрочен неплатен отпуск. В така създалата се ситуация в шефския кабинет до формалното решение на Общото събрание се настанява д-р Огнян Митев - бивш началник на АГО.

Юристи коментираха, че дори и Владимир Пандев да не подпише лично заповедта си за уволнение, тя влиза в сила, тъй като е парафирана от двама от членовете на директорския борд, както са сторили д-р Гошев и Ралица Калинова.

Поне още седмица социалистът Пандев ще е начело на МБАЛ-Благоевград, защото промените трябва да се впишат в Търговсия регистър.