Полицаят, обвинен в изнасилване, остава в килия
Полицаят, обвинен в изнасилване, остава в килия / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Тричленен състав на Окръжен съд-Благоевград, председателстван от магистрата Петър Пандев, потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвинения в изнасилване на съседка полицай Васил Бойчев. Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

За оставането на Бойчев в следствената килия пледира прокурор Весела Стоилова. Заседанието за пореден път бе засекретено по искане на адвоката на Бойчев-Красимир Дуков. В съдебната зала останаха единствено съпругата на Бойчев - Маргарита и нейна приятелка.

Конвоираният от съдебна охрана Васил Бойчев не промълви нито дума. Бойчев и защитата му не са представили по делото нови доказателства за невинност, съобщиха за Дарик.

Изнасилването на 42-годишната Роза М., живееща в квартал "Еленово", инспектор Васил Бойчев извърши преди десетина дни в района на благоевградския парк "Бачиново". Веднага след депозирана от жалба за сексуалното посегателство, полицаят бе задържан на работното си място в Симитли от зам.-директора на ОД на МВР в Благоевград Васил Митов, придружен от четирима униформени и прокурор.