ПФК Пирин чака пари за трансферите на Пиетробон и Спас Делев в ЦСКА
ПФК Пирин чака пари за трансферите на Пиетробон и Спас Делев в ЦСКА / Снимка: Gong.bg
Първият мач на "Пирин"- Благоевград ще е в събота в град Симитли, стана ясно на пресконференция, дадена днес от двамата акционери в клуба Николай Галчев и Петър Байкушев. В Симитли „орлетата” ще домакинстват, докато не завърши ремонта на стадион „Христо Ботев”. Николай Галчев и Петър Байкушев дадоха  яснота около случаите с трансферите на Херман Пиетробон и Спас Делев в ЦСКА.
И в двата случая от „армейците” не са се изплатили на Пирин. И докато съдбата на Пиетробон остава неясна, то Спас Делев, за когото се спекулираше, че е контузен, може да се появи в игра с екипа на Пирин още в първия кръг на „А” група.
„В момента отборът вече се готви в Благоевград. Селекцията и картотекирането почти приключиха. Шенсой получи всичките си документи и ще може спокойно да ръководи отбора от скамейката. Ние сме един от двата отбора в България, които разчитат предимно на местни кадри. Искаме да играем красив футбол, да играем спортсменски и да завършим на по-предно място. Целта пред нас е първата осмица. Има желание да се представим добре, както за първенство, така и за Купата. Знаете, че за Купата по принцип се представяме много добре, целите не са се променили. Дали ще е финал, полуфинал или титла, няма значение. За първенството не сме поставили високи цели – за нас класиране в първата 8-ца ще бъде удовлетворително, на фона на селекцията ни и на факта, че все още сме много млад отбор”, коментира Николай Галчев.

Пиетробон, който миналата година бе продаден на ЦСКА, не е картотекиран още в ЦСКА, защото те не са си изплатили траншовете по трансфера. Пиетробон няма да се завръща в Пирин, това няма да стане. Къде ЦСКА ще го прати, не интересува шефовете на благоевградския тим. В Пирин продължават да чакат парите от трансфера.
Според Галчев и Байкушев, наставникът Наджи Шенсой е доволен от групата, с която разполага. Ще има приятни изненади в Пирин от юношеската формация. Картотекирани са 4 нови състезатели - юноши на отбора.
„Имахме съгласие с ЦСКА Спас Делев да премине при тях, като преотстъпен, да проведе подготовка с тях и да играе с тях, за което ще получим определена сума, заяви Петър Байкушев . Явно колегите от ЦСКА имат доста проблеми, защото им се струпаха доста финансови задължения. Сумата за Спас Делев не е преведена. Вчера той бе картотекиран за Пирин и е футболист на Пирин. Не сме получили информации, че той е контузен и не мислим, че е така. Това са само спекулации. Причината той да не играе за ЦСКА не е в контузия, причината е, че не сме получили парите за неговия трансфер. Очакваме ЦСКА да изпълни мъжката си дума. Той е картотекиран в Пирин и нищо чудно още в първия кръг да го видите в игра. Не мисля, че сумата е най-важното в момента. Ще я научите, когато му дойде времето”, обяви Николай Галчев.

За Пиетробон е трябвало да бъдат дадени 3 вноски по 50 хиляди евро, но за сега нито една от вноските не е получена.
„Не е вярно, че не правим селекция. Всички, които дойдоха на проби от Сърбия и други отбори, просто не бяха одобрени от треньорския щаб. Вчера в отбора дойдоха двама от Левски – Иван Цачев и Стефан Станчев. Те ще останат при нас. Пирин ще играе домакинските си мачове в Симитли. Това е един много добър стадион. Кметът на Симитли върши много добра работа и това са хора, които са достойни за уважение. Дано няма спънки от страна на ръководните фактори в българския футбол".