Паскалев дава думата на съветниците за дялово участие в Пирин Благоевград
Паскалев дава думата на съветниците за дялово участие в Пирин Благоевград / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

Община Благоевград да придобие дялово участие във футболен клуб "Пирин Благоевград" и да участва във финансирането му. Това е предложило ръководството на клуба по време на среща с кмета Костадин Паскалев, председателя на Общинския съвет Костадин Хаджигаев и местните парламентаристи Васил Миладинов, Радослав Тасков и Захари Хаджийски.

Общинските съветници да заявят категоричната си позиция по предложението на кмета на Община Благоевград в бюджета за 2010 г. да бъдат заделени средства за спорта, които да се разпределят между лицензираните спортни клубове пропорционално на тяхното участие в издръжката им. Това пък е поискал градоначалникът Костадин Паскалев.

Според благоевградския кмет съветниците трябва да се вземат решение, което да бъде в интерес на жителите на общината и да преценят в състояние ли са да вземат единно принципно решение Община Благоевград да определя всяка година една сума за спорта и пропорционално на участието на спортните клубове в издръжката им да разпредели такъв обем средства, или не.