/ БГНЕС
Възстановяват работата на "Синята зона" в град Гоце Делчев, това реши Общинският кризисен щаб, считано от днес.

Основната причина затова е, че в последните дни все повече хора използват възможността за безплатно паркиране в центъра на града, за да оставят автомобилите си и да обикалят в централната градска част б да имат неотложезна необходимост.

Синята зона в Разлог е платена от днес

Поради това, Общинският кризисен щаб взе решение да бъде възстановено платеното паркиране в рамките на "Синята зона" и по този начин да се ограничи присъствието на хора в центъра на Гоце Делчев.

„Синята зона” в Гоце Делчев преустанови работа в началото на обявеното извънредно положение в страната. Целта бе да се улеснят гражданите при посещение на банки и други институции и да им се осигури паркиране възможно най-близо и за кратко време, след което да се приберат по домовете си.

Тестваха медиците в Банско за коронавирус (ВИДЕО)

Заради недисциплинираността от последните дни платеното почасово паркиране ще заработи отново, като Общинският кризисен щаб се надява по този начин да се избегнат безцелните разходки в града.

От щаба призовават също да се спазва задължителното изискване за носене на предпазни маски на обществени места. Пазете себе си, близките си и хората около вас!