Откриха летния театрален фестивал в Банско
Откриха летния театрален фестивал в Банско / снимка: Община Банско

С моноспектакълът на Мариус Куркински „Български разкази" по произведения на Ангел Каралийчев, стартира Летния театрален фестивал в Банско.

Четвъртият Летен театрален фестивал бе открит от кмета на община Банско Александър Краваров и от инициатора на фестивала Нона Йотова, която благодари на ръководството на общината и на всички спонсори за оказаното съдействие.

Гости на фестивала са Мартина Вачкова, Катето Евро, Стефан Щерев, Любен Дилов - син, доц. Йотов и проф. Здравко Милков, които ще се насладят на постановките през цялата театрална седмица. Специални поздрави изпратиха - великата българска актриса Татяна Лолова, Нина Димитрова и Васил Василев - Зуека.

Цветя, с пожелание за успешен старт на фестивала, изпрати Министъра на Културата Вежди Рашидов.

Със спектакъла на Мариус Куркински се случи обичайното и в Банско, познато за над 100 сцени в страната - опашки за билети, претъпкан салон, смях, сълзи и възторг по време на представлението, благодарност и неспиращи аплодисменти накрая, съобщават от пресцентъра на община Банско.

Най-успешните постановки, най-авангардните режисьори и разбира се любими актьори от сцената и екрана - желаещите могат да видят всяка вечер от 1 до 7 юли, в салона на читалище „Никола Вапцаров" - Банско.